piątek, 5 lutego 2016

Czekoladowy Cukiernia, miejsce które kusi pięknem i słodyczą

O cukierni Czekoladowy słyszałam parę miesięcy temu tuż po jej otwarciu. Interesujący jest fakt, że pierwszy lokal pod tym szyldem powstał w Lublinie (przy ul. Jana Sawy 10). Od otwarcia lokalu w Warszawie minęło już trochę czasu, a ja (niestety) dopiero teraz na nowo przypomniałam sobie o tym intrygującym miejscu.

Lokal przy ul. Bagno 2 w Warszawie zachęca do wejścia jasnym, czystym wnętrzem. W środku jest kilka stolików i wysoka lada z krzesełkami na których możemy przysiąść i skosztować cudowności oferowanych przez cukiernię. Do wybranego ciastka możemy również wypić filiżankę kawy, herbaty czy czekolady. 
Ale to nie kawa jest tu najważniejsza. Lady kuszą małymi cudeńkami cukierniczymi. Ciastka, tarty i praliny pysznią się ustawione w równych rządkach. Pięknie ozdobione słodkości zachwycają kunsztem wykonania. Jeśli nie możemy się zdecydować to zazwyczaj są również jakieś ciasteczka pokrojone do spróbowania, jak również szalenie miła obsługa pomoże w wyborze. 
Jeśli nie mamy czasu na małą kawę z ciasteczkiem na miejscu, bez problemu dostaniemy zamówienie zapakowane na wynos. 

Te ciastka kuszą nie tylko pięknem, ale również smakiem. Już po pierwszym kęsie wiemy, że ciasto było wykonane z prawdziwego masła, z wysokiej jakości czekolady, czy z dużej ilości owoców. Słowem nikt tu nie ściemnia i nie oszczędza na składnikach. Prawdziwość składników odzwierciedla oszałamiający smak słodkości.
Naszymi faworytami są tarty z mango i marakują oraz z czarnymi porzeczkami i bezą. Dla nich warto porzucić wszelkie diety, obiad u babci czy pilną pracę. To naprawdę jest grzechu warta tarta. 

Lokal w Warszawie mieści się przy ul. Bagno 2.
Lokal w Lublinie ul. Jana Sawy 10 i Kołłątaja 6.
Ceny za małe ciastko (dla 1-2 osób) od 9zł, za dużą tartę 45zł.  


EDIT:niestety lokal w Warszawie już nie istnieje. Póki co można pojechać na pyszną tartę z mango do Lublina.

Drukuj to!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz